Mecanism radiocomandat de putere

(2 recenzii de la clienți)

93,00 lei

Mecanism radiocomandat de putere pentru ceasurile cu cadran mai gros sau cu diametrul de până în 350 mm.
Mecanismele DCF indică automat ora exactă. Ceasul se va regla automat și la trecerea la ora de vară și iarnă.

Alege și un set de limbi indicatoare pentru acest mecanism.

SKU: mec-radio-2 Categorie:
Plătești în siguranță

Descriere

Acest mecanism radiocomandat de putere folosește o baterie standard AA și este cel mai precis mecanism de ceas pentru perete (sau de masă). Se sincronizează după semnalul radio emis din Germania. Mecanismul este ușor de montat astfel că în câteva minute puteți avea un ceas perfect funcțional.

Pentru a instala cu ușurință mecanismul radiocomandat citește Instrucțiunile de montare.

În comparație cu Mecanismul Radiocomandat Standard, cel de putere “poate duce” limbi mai lungi și ușor mai grele.
De asemenea, mecanismul de putere are axul mai lung și poate fi folosit la ceasurile cu cadranul mai gros, de maxim 11-12 mm.

Recomandările producătorului sunt următoarele:

Pentru o funcționare fără probleme, se recomandă acest mecanism pentru ceasurile cu cadranulul de maxim 350 mm în diametru, datorită specificațiilor pentru indicatoare.

Secundarul: lungime ≤ 130 mm, greutate ≤ 1g.
Minutarul: lungime ≤ 160 mm, greutate ≤ 2,5g.
Orarul: lungime ≤ 130 mm, greutate ≤ 2,5g

Cum funcționează mecanismul radiocomandat DCF 77?

DCF77 este o lungime de undă pentru timp emisă de o stație radio din Germania situată la Mainflingen în apropiere de Frankfurt / Main.

Semnal DCF 77

Semnalul radio este controlat de Physikalisch-Technische Bundesanstalt (PTB) adica Institutul național de metrologie german. De aici se transmite semnal continuu cu o disponibilitate de transmisie de cel puțin 99,7% pe an.

Cu o putere relativ mare de 50 kW, transmisiile pot fi recepționate în cea mai mare parte a Europei, pe o rază de 2,000 km de la emițătorul din Mainflingen.

DCF77 a început serviciul său ca stație de standard de frecvență în luna ianuarie 1959. Este operat de Media Broadcast GmbH (anterior Deutsche Telekom AG). Amprenta de timp trimisă este (UTC) +1 egală cu fusul orar GMT (Greenwich Mean Time). În luna iunie 1973 s-au adăugat informații de data și ora. Foarte precis semnalul de 77,5 kHz este generat de cel mai precis ceas, cel atomic. Ceasurile radiocomandate de perete și ceasurile de mână cu mecanism radiocomandat au început să fie foarte populare în Europa la sfârșitul anilor 1980. În principal și în zilele noastre cele mai multe ceasuri publice folosesc semnalul DCF77 pentru a își seta timpul lor în mod automat.

Despre semnalul DCF și acoperirea lui în lume citi pe site-ul Wikipedia și site-ul Meinberg.

Ceasuri perete cu mecanism radiocomandat de putere mai mare

Aproape orice model de ceas din portofoliul nostru, poate fi adaptat pentru a funcționa cu un mecanism radiocomandat. Îl recomandăm și pentru ceasurile cu cadran un pic mai mare de standardul de 30 cm.

La ceasurile cu mecanisme DCF ora indicată de ceasul de perete va fi întotdeauna exactă. Ceasul se va regla automat și la trecerea la ora de vară și iarnă.

Pentru ca ceasul tău de perete să fie complet, mecanismul radiocomandat are nevoie și de indicatoare orare. Alege setul de limbi pentru ore, minute și secunde, care se potrivește cel mai bine la proiectul tău.

Specificații

Dimensiuni 56x56x21 mm
Lugime ax 17 mm
Grosime ax 10 mm
Grosime cadran 2-11 mm, în funcție de piulița de prindere
Prindere de cadran piuliță cu filet exterior
Agățătoare mecanism metalică, rezistă până la 1.5 kg
Garanție 12 luni
Baterie folosită AA (nu este inclusă), durată de viață 7 luni
Temperatura de funcționare -10°C…+55°C
Antenă internă din miez de ferită
Frecvență de recepție DCF 77,5 kHz
Zgomot de operare 32 dbA
Recepție 12 x zi

Recenzii (2)

2 recenzii pentru Mecanism radiocomandat de putere

5,0
Based on 2 reviews
5 stele
100
100%
4 stele
0%
3 stele
0%
2 stele
0%
1 stea
0%
  1. Constantin Magheru (proprietar verificat)

    Încă nu am apucat să-l montez. Mulțumesc pentru promptitudine și sfaturi!

  2. Vlad Soare (proprietar verificat)

    Deocamdată merge perfect, nimic de comentat. Vine cu instrucțiuni de montaj foarte clare, care trebuie respectate întocmai. Înțeleg că teoretic sincronizarea poate dura pînă la 48 de ore, însă mie mi s-a sincronizat aproape imediat. După ce i-am pus bateria și s-a dus singur la ora 5:00, nu cred că au trecut mai mult de două minute pînă cînd a recepționat semnalul și a început să se potrivească singur. Fiind în București, mi-era puțin teamă că n-o să meargă prea bine; auzisem cum că semnalul s-ar prinde cît de cît acceptabil în vestul țării și cam din doi în paișpe în restul ei. În realitate însă văd că n-au fost probleme. Cel puțin deocamdată. Om vedea la toamnă cum va fi, recte cît de prompt se va muta pe ora de iarnă… 🙂

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

Shopping Cart
Mecanism Radiocomandat DCF 77 de putereMecanism radiocomandat de putere
Scroll to Top