Ceas de perete 13 ore, levogir, 30 cm diametru

200,00 lei

Ceas de perete cu cadranul împărțit în 13 ore, sens de rotație levogir. Subdiviziunea orară pe cadranul ceasului este de 56 minute.

Cadranul și matematica ceasului sunt realizate după desenele dl. Buda Ovidiu. Ceasul de perete levogir este disponibil în 2 variante: cu 4 și 7 simboluri solare.

SKU: Nu se aplică Categorii: ,
Plătești în siguranță

Descriere

Ceas de perete de dimensiuni medii, măsoară 30 cm în diametru. Este construit dintr-o ramă argintie din plastic, cu geam de protecție. Ceasul este unul cu sens invers/levogir. Cadranul este divizat în 13 ore și si subdivizat în 56 de minute.

Este un sistem inedit de împărțire al timpului  pe cadranul orologiului. Cel cu care suntem noi obișnuiți se bazează pe sistemul orar de 12 ore, care a fost dezvoltat în antichitate și a devenit obișnuit în cultura occidentală.

Se pare că sistemul de 12 ore a fost dezvoltat în Mesopotamia antică, unde o zi a fost împărțită în două jumătăți, fiecare jumătate conținând 12 ore. Această convenție a fost adoptată de greci și apoi de romani, și a devenit în cele din urmă un sistem standardizat în întreaga lume.

În ciuda faptului că sistemul de măsurare a timpului bazat pe un cadran împărțit în 12 ore este standardizat în cultura internațională, există și alte sisteme de măsurare a timpului care folosesc alte diviziuni, cum ar fi cel de 24 de ore și acum cel de 13 ore.

Specificații

Dimensiuni 30 cm în diametru, 4 cm adâncime
Mecanism mecanism silențios, funcționează cu o baterie AA (inclusă)
Materiale ramă plastic, geam protecție sticlă, cadran plastic
Garanție 2 ani
Caracteristici ceas sens levogir cu cadranul împărțit în 13 ore

Recenzii (0)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

Shopping Cart
Ceas de perete 13 ore levogir 4 simboluri solareCeas de perete 13 ore, levogir, 30 cm diametru
Scroll to Top
Scroll to Top