Restaurare și reparare ceasuri

Deși în ziua de azi, toată lumea știe cât este de la telefon, ceasurile de perete sau cele publice, nu și-au pierdut valoarea. Chiar mai mult, sunt în continuare un simbol al distincției și importanței. De la setarea și păstrarea orei corecte până la restaurare, Be Clockwise vă poate ajuta cu servicii competente. Pentru informații și prețuri, puteți suna la 0744-666-289 sau scrieți un e-mail la info@beclockwise.ro

Ceas public Bucuresti nefuncțional
Ceas public din București pe care nu l-am făcut noi dar pe care am vrea să-l repunem în funcțiune

Servicii de reînnoire a ceasurilor publice

Este posibil să păstrați aspectul original al ceasurilor antice, dar totodată acestea să funcționeze la unison, sincronizate cu ceasul Atomic, prin mecanisme pilotate GPS sau radiocomandate. Fără a avea nevoie de întreținere, ele pot funcționa perfect pentru mult timp.

Piese de schimb și servisare

  • Restaurarea cadranului de ceas cu refinisare metalică și geamuri translucide noi
  • Limbi noi de ceas care reproduc designul original
  • Mecanisme sincronizate GPS
  • Iluminare LED din spate pe timp de noapte
  • Noile cadrane sunt sigilate și etanșe la intemperii
Ceas perete Ericsson industrial

Procesul de restaurare și reînnoire a ceasului

De obicei, elementele vechi din fontă/aluminiu/bronz sunt îndepărtate și refinisate conform specificațiilor. Se montează geamuri noi, din policarbonat translucid, acrilic sau sticlă. Elementele sunt apoi reinstalate împreună cu un mecanism nou sincronizat GPS.

Considerații la restaurarea ceasului

  • Funcționalitatea ceasului poate avea prioritate față de conservarea mecanismului
  • Mecanismul mecanic poate necesita întreținere frecventă și poate fi o provocare să găsești muncitori calificați
  • Mecanismele electronice moderne sunt controlate automat și nu necesită întreținere
  • Mecanismele mecanice antice sunt uneori salvate pentru a fi expuse public

Recondiționare de la mic, la mare

Sunt foarte multe ceasuri de masă, perete, sau de dimensiuni mai mari care uitate de timp, au ajuns într-o stare deplorabilă. Din păcate multe dintre ele au mecanismele interioare atât de afectate de rugină încât (dacă) pot fi salvate doar de ceasornicari restauratori profesioniști. Multe dintre piesele nu se mai găsesc și trebuie construite individual. Este posibil să nu renteze din punct de vedere financiar reparația lor, să fie extrem de costisitoare.

Restaurare Ceas Industrial Ericsson

Poate sunt ceasuri slave/client care au funcționat pe bază de semnal transmis de un ceas master. O dată scos din folosință acest sistem, ceasurile client devin doar niște carcase nefuncționale.

Mai sunt ceasuri vechi sau antice care au intrat în reparație la un moment dat. Mecanismul a fost trimis la ceasornicar și dintr-un motiv sau altul, mecanismul nu s-a mai întors. Au rămas doar cadranul și rama, goale, fără mecanism și limbile indicatoare.

Restaurare: Ceasuri vechi, o viață nouă

Nu știm să restaurăm sau să reparăm mecanismele mecanice de ceas, cu pendulă, cheiță de întoarcere sau alte sisteme. Nici de ceasurile de buzunar sau cele de mână nu ne atingem.

În schimb, știm să facem mecanisme de ceas de precizie. Ele pot înlocui cu succes mecanismele vechi, nefuncționale sau cu piese lipsă. Restaurăm și recondiționăm ceasurile atacate de rugină sau care au suferit lovituri, zgârieturi. Facem și ceasuri publice stradale cu două sau patru cadrane. De asemenea realizăm limbi de ceas după design-ul celor originale.

Ceasuri vechi industriale

Ceas Pragotron PJ 42
Ceas vechi Pragotron PJ 42

Restaurare ceas Școala Kretzulescu

Un alt ceas primit spre restaurare a fost cel de la Școala Comercială Nicolae Kretzulescu. Este un ceas montat pe fațada clădirii, în exterior. De-a lungul timpului s-a mai încercat restaurarea acestuia, iar cadranul a fost vopsit cu alb, acoperind parțial o parte din reperele orare. Am primit doar carcasa ceasului și cadranul. Limbile, mecanismul și geamul de protecție lipseau.

Am sablat carcasa și am vopsit-o. Pentru cadran am căutat în arhive și am descoperit stilul folosit pentru ore, minute. Pentru mecanism am folosit unul cu sincronizare GPS, alimentat la curent electric. I-am realizat limbi de dimensiuni mari, vizibile de la distanță.

Ceas cu două cadrane, Hotel Marmarosch

Hotelul Marmarosch a reintrat în atenția lumii în anul 2021 când fostul sediul al băncii Marmorosch Blank a fost redeschis publicului, ca hotel de lux. Situat în mijlocul capitalei, lângă Banca Națională, hotelul este o clădire emblematică a Bucureștiului. Palatul este decorat în stilul Art Nouveau şi Art Deco. De la terminarea contruirii lui în 1923, clădirea a suferit mai multe modificări. Cea mai recentă, de restaurare a adus în discuție și ceasul compus din două fețe aflat la recepția hotelului. De partea de restaurare și conservare s-a ocupat echipa Duct.

Echipa Be Clockwise s-a ocupat de mecanisme și limbile indicatoare, realizate special pentru ceasul cu două cadrane, montate spate în spate.

Hotel Marmarosch restaurare ceas dublu

Limbi indicatoare pentru pendule și orologii vechi

În funcție de zona de unde ești, limbile de ceas poartă diferite denumiri: brânci, manoșe, ace, indicatoare orare.

Dacă ești colecționar sau pasionat de orologii vechi, cu siguranță ai văzut astfel piese valoroase cărora le lipsesc limbile. Dintr-un motiv sau altul aceste elemente s-a pierdut, și nu mai pot indica ora. Pentru ceasurile mai mari, de perete, exterior sau pendule, putem realiza limbi de ceas în stilul celor originale.

Nu știi cum arătau aceste limbi la origine? Poți face o vizită la Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” sau să cauți pe site-ul Ceasuri pentru România.

Un set de limbi pentru un ceas vechi sunt cele realizate pentru o pendule P.T.T, marca J.G. Baer (Sumiswald). Clientul nostru nu a putut găsi un set autentic de indicatoare, așa că a apelat la noi să îi facem unul identic.

Pendula J G Baer restaurată
Dacă ai un ceas vechi sau de colecție și are nevoie de o recondiționare, te putem ajuta.

În 2010 am început să realizăm ceasuri de perete, din materiale simple. De-a lungul timpului am învățat tehnici noi de lucru, am descoperit și utilizat tot mai multe materiale în lucrările noastre. Experiența cumulată ne-a adus și mai multe proiecte. Din pasiune, am restaurat și am dat o viață nouă multor ceasuri vechi, unele dintre ele, adevărate bijuterii ale istoriei ceasurilor.

Ne poți trimite un mesaj la care să atașezi maxim 3 fotografii cu ceasul pe care dorești să-l restaurezi.

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 3 files.
Shopping Cart
Scroll to Top
Scroll to Top