Ceasuri personalizate de perete și de birou. Alegi forma, mărimea, culoarea.
5 aspecte de personalizat la un ceas de perete
Cuprins
Fiecare dintre noi este unic și diferit. La Be Clockwise respectăm acest lucru și realizăm ceasuri personalizate după stilul și imaginația ta. Pot fi pentru tine, pentru casa ta sau un cadou pentru prieteni, familie, colaboratori. Ceasurile pot fi oferite la evenimente importante precum nunta, ziua de naștere, o promovare, de casă nouă, pensionare, Crăciun, Anul Nou, etc.
Vezi mai jos cum poți avea ceva unic, creat după nevoia și specificațiile tale.
Am scris un ghid care te va ajuta în a face alegerile cel mai bune, iar noi îți vom face un ceas de perete personalizat, de care să te bucuri și cu care să te mândrești.
Dacă din punct de vedere al funcționării ceasului de perete nu știi ce să alegi, între ceas cu mecanism cu cuarț, digital sau mecanic, îți sugerăm să citești ultima parte a acestui articol și apoi să te întorci aici.
Alege dimensiunea potrivită
Îți dorești ca spațiul acela gol de pe perete să fie ocupat de un obiect decorativ frumos dar și util. Știm! Te gândești la un ceas personalizat. Pentru ca acesta să se potrivească și să fie plăcut vizual, trebuie păstrat un raport de dimensiuni. Să nu fie nici prea mare, dar nici prea mic, peretele să fie destul de “aerisit”. Din fericire nu este nevoie de un arhitect sau un constructor pentru acestea. Ajunge să folosești o simplă ruletă de măsurat ca să descoperi mărimea potrivită pentru ceasul decorativ care va urma să fie montat. O mărime standard pentru diametrul ramei sau cadranului este de 30 cm. Atât măsoară și un disc de vinil. În funcție de locul unde va fi așezat, spațiul de pe perete poate fi mai mare sau mai mic. Noi putem realiza ceasuri de perete personalizate cu diametrul între 8 și 200 de cm.
Forma cadranului
Poți alege o formă rotundă, cercul perfect, unde cadranul să fie:
- deschis, fără ramă sau geam de protecție. Nu are reflexie. Astfel de modele sunt ceasurile mai moderne.
- cu ramă și geam de protecție. Un model folosit în special la ceasurile cu poze sau fotografii.
Diversitatea materialele folosite ne permit să le prelucrăm în aproape orice formă. Cu ajutorul tehnologiilor de frezare CNC, debitare laser și imprimare 3D putem realiza ceasuri de perete având un contur: dreptunghiular, pătrat, romb sau o formă atipică.
Nu ai nevoie de un super program de grafică pentru a face schița ceasului dorit. Am căutat pe internet câteva site-uri și aplicații pe care să le poți folosi pentru a desena ideea ta.
Pentru PC cel mai mult ne-a plăcut Drawisland, ce poate fi folosit direct din browser. Există și o variantă mai săracă în funcții pentru telefon. Pe telefonul mobil poți să instalezi SketchBook, aplicația gratuită realizată de Autodesk și vei putea realiza niște super desene.
Majoritatea ceasurilor moderne pe care le găsești pe internet au formă rotundă și mai sunt câteva pătrate. Tu ai posibilitatea să personalizezi ceasul și să îi dai ce formă vrei.
Materiale utilizate la ceasurile de perete
Ne place să realizăm ceasuri din obiecte ce au avut alt scop, dar acum, acesta s-a pierdut. Poate nu trebuie aruncat la gunoi un lucru care și-a pierdut utilitatea. Upcycle este un curent ce prinde tot mai mulți adepți printre tineri. Poți descoperi în portofoliul nostru ceasuri de perete realizate din roată de bicicletă sau chiar din discuri de tăiat lemn.
De cele mai multe ori, construim ceasuri de perete de la zero. Folosim ca materie primă diferite materiale precum, lemn, mdf, metal, sticlă, diferite plastice, pe care le prelucrăm pentru a ajunge la forma dorită.
Culori personale: ceas de perete personalizat
Culoarea este modul în care ochii noştri şi creierul interpretează lumina. Ochii noștri pot vedea doar radiaţiile, cu o lungime de undă de la 380 nanometri la 740 nanometri. Acesta se numeşte spectrul vizibil al luminii. Isaac Newton a enumerat culorile pure spectrale pe care le vedem în lumină ca fiind roşu, oranj, galben, verde, albastru, indigo şi violet, ROGVAIV.
Adevărul este că nimeni nu ştie exact cât de multe culori poate vedea ochiul uman. Cercetătorii estimează milioane şi milioane.
Pentru a alege culorile ceasului tău de perete sugerăm diagrama RAL. Este un sistem european care definește culorile pentru vopsea, acoperiri cu pulberi și materiale plastice. Dacă nu știi ce nunțe de culori se potrivesc între ele, poate te ajută acest calculator.
Încearcă să alegi culori care mai sunt folosite în acel spațiu, dar nu cea mai dominantă. Cromatica ceasului va scoate în evidență și celelalte obiecte de culori asemănătoare din acea încăpere. Un alt aspect important care de cele mai multe ori este neglijat sunt indicatoarele orare. Ele trebuie să fie într-un contrast cu cadranul. Tu pe ele le urmărești pentru a citi ora.
Mecanismul de ceas
Fie că ai ales un ceas de perete digital sau analog, trebuie să știi că folosim cele mai silențioase și de calitate mecanisme. Ceasurile digitale, nu se aud deloc. Ora este indicată prin LED-uri care nu fac niciun sunet. Mecanismele cu cuarț funcționează în mod normal cu o baterie AA. Doar dacă este liniște perfectă și le pui la ureche o să auzi un ușor sunet al rotițelor care se învârt înăuntru. Nu se compară cu ticăitul acela al ceasului aflat la două camere distanță, ce nu te lăsa să dormi noaptea. Folosim mecanisme construite în China sau Germania, fabrici cu zeci de ani de experiență.
După modul de funcționare ceasurile de perete sunt de mai multe feluri
- mecanice / cu pendulă
- electronice / digitale
- cu cuarț
- sau funcționează cu componente elaborate, special construite (GPS, server-client, etc.)
Ceasurile mecanice, acționate de arc sau pendul
Ceasurile mecanice sunt cele pe care le-am moștenit de la generațiile anterioare. Cele realizate în zilele noastre sunt ori scumpe sau nu foarte exacte. Ele sunt greu de întreținut și din ce în ce mai greu de reparat. Ceasornicăria este o meserie tot mai puțin căutată. De asemenea, piesele necesare pentru a înlocui cele uzate sunt greu de găsit. În curând ele vor ajunge un obiect de decor, de cele mai multe ori nefuncțional, de colecție.
Ceasurile electronice sau digitale
Sunt mai noi pe piață, în comparație cu cele cu pendul. Imposibil să nu știi primele modele apărute ce afișează ora, cu cifre compuse din 7 segmente. Unele au și niște sunete stridente pentru funcția de alarmă.
Mai nou, odată cu dezvoltarea și răspândirea plăcilor cu microcontroller, oferta de ceasuri digitale s-a diversificat foarte mult și noi am început să construim Smart Clocks sau ceasuri digitale de perete ce pot fi și ele personalizate. În funcție de model, se conectează la rețeaua Wi-Fi și poți avea chiar mai multe funcții, pe lângă cea de ceas: tabelă de scor, cronometru, termometru.
Poate părea la început un dezavantaj că ele funcționează doar alimentate la priză dar beneficiile sunt mai mari. Unul din avantaje este că se poate renunța la utilizarea bateriilor, ceea ce este foarte bine pentru ocrotirea mediului înconjurător.
O categorie aparte sunt cele radiocomandate, ele indică ora tot cu limbi.
Ceasurile de perete cu mecanism cu cuarț
Cu siguranță ai și tu cel puțin unul în casă sau poate porți chiar acum la mână. Sunt cele acele ceasuri de mână sau de perete la care trebuie să schimbi bateria o dată pe an. Folosesc indicatoare orare, cunoscute și ca limbi, brânci, țagăre. De la realizarea primului ceas de mână cu mecanism cu cuarț în 1970 și până în zilele noastre, ele au devenit cele mai populare și des întâlnite. Sunt ieftin de produs și foarte exacte. Mecanismele cu cuarț sunt cele mai utilizate când vine vorba de ceasurile de perete personalizate.
În concluzie
Dacă vrei să îți faci sau să faci un cadou deosebit, ceasul de perete este o alegere excelentă. Experiența de peste 13 ani avută de echipa Be Clockwise, te va ajuta să iei cele mai bune decizii pentru a obține cele mai deosebite ceasuri personalizate de perete și de birou