Șui am făcut 1 ceas de perete din scânduri de stejar

Povestea ceasului șui începe într-o zi de noiembrie, în care am primit mesajul următor:

Vreau un ceas dubios (n-am găsit alt epitet). Vreau să meargă invers, să fie MARE, și să pară că este făcut din bucăți de lemn vechi recuperat. Vreau să îl agăț într-o zonă mare înaltă, într-un living unde se văd grinzile de lemn din acoperiș. Grosimea cadranului de max 12. Mă cam limitează la a folosi un placaj mai gros, sau poate aveți voi alta idee. Puteți să îmi dați niste sfaturi? Mulțumesc.

Interesant, am zis în sinea mea. Primul cuvânt care descrie ceasul este “dubios”. Am răspuns cererii și pentru a fi pe aceeași lungime de undă, am cerut mai multe informații. De asemenea, nu înțelegeam dacă clientul dorește sfaturi sau să realizăm noi ceasul de perete. Am cerut și o schiță. 

Am primit. Bun, pare destul de șui, dar acum parcă mai trebuie niște detalii. Până la urmă ceasul este făcut la comandă și trebuie să fie cât mai dubios pentru client. Am cerut și mai multe informații.

Niște plăci de lemn recondiționat, așezate oarecum haotic una langă alta, cu numerele care par (sau chiar sunt) pirogravate în aceste bucăți de lemn, și cu limbile care arată oarecum mai retro.  Cercul nu are nevoie să fie desenat (m-a ajutat pe mine sa poziționez numerele). Îmi închipui că lemnul e mai deosebit de făcut, dar asta o pot face eu. Daca nu reușiti d-voastră, și doar mecanismul pe care să-l pot prinde în niște scânduri mai groase, tot ar fi de ajutor. Ca dimensiuni, plăcile se incadrează în ceva gen 50 cm lățime x 60 cm înălțime . Și evident limbile se învârt invers. Are sens?

Când vine vorba de lemne recuperate, găsești cum îți este norocul…mai groase, mai subțiri, mai…Mai mult ca sigur că va fi nevoie să le antichizăm și noi  🙂

De acord. Așa aș face și eu. Eu le ard și le iau cu flexul cu disc de bandă abrazivă. O mână de lac pe bază da apă venge, o mână de vopsea albă, pe baza de apă, dat cu șlefuitor și asa se văd trei culori: lemn, lac venghe și vopsea albă, toate după fibra lemnului, dar fiecare face cum se pricepe mai bine. Știu cât e de muncă.

E-mail-urile au fost multe, cu întrebări, detalii, simulări realizate pe calculator și poze făcute în timp ce avansam cu lucrarea.


"Șui...dar contează: să fie rezistent și apoi să arate bine."

În regulă! Când avem de executat o lucrare în lemn masiv, mergem pentru materia primă și sfaturi de tehnici de lucru la Gabi de la Atelier Lenghel.

Astfel, într-o sâmbătă dimineață (atunci și-a găsit puțin timp liber), i-am făcut o vizită să mă ajute cu cele necesare pentru proiectul ceasului dubios și șui.

Opțiunile principale era niște scânduri de lemn dintr-un palet, sau bucățile de stejar din pozele de mai jos. Am ales stejarul datorită fibrei și rezistenței. Dacă tot era sâmbătă și era dimineață, am băut și o cafea împreună de la Twin Beans,  în timp ce mi-a arătat tehnica lui de lucru, de vopsire și șlefuire. Am pregătit primele scânduri. Gabi, amabil cum este el tot timpul, gata să facă pe loc tot ceasul. Fericit și voios am dus lemnele înapoi la atelierul de ceasuri.

După câteva zile, a venit și șlefuitorul cu excentric pe care mi-l doream de mult, și am reluat pregătirea scândurilor de lemn pentru ceasul șui.

Scândurile au fost tăiate la circular și am ales mai multe nuanțe de vopsea intermediară. Le-am vopsit, le-am șlefuit și apoi iar le-am vopsit, cu alb și i-ar le-am șlefuit. A urmat poziționarea lor, aleasă de client după câteva schițe-simulări făcute pe calculator.

Am pus plăcile de lemn una lângă alta, le-am suprapus, le-am învârtit până s-au așezat cum le-a plăcut lor, șui și dubios. Apoi una câteva una, le-am găurit, șanfrenat și le-am prins între ele cu șuruburi și cepuri.

Variante ceas perete șui

După montajul ceasului șui, a urmat demontarea lui și pregătirea pentru pirogravură. Între timp, printre simulări, discuții cu clientul, am ajuns la concluzia că ceasul va arată mai bine cu linii întrerupte ce vor porni din centru și se vor duce spre la fiecare oră. Iar ca să fie cu adevărat șui ora 5 o răsucim.

Pregătesc grafica pentru laser și ard toate scândurile, pe rând.

Dau să le montez înapoi și surpriză: liniile întrerupte nu se mai potrivesc cu vechea structură. Din fericire abaterea este mică iar cum prinderile sunt pe spate, trebuie doar să le deplasez, să refac suprapunerea și să fac alte găuri și prinderi. Dezastrul a fost ocolit! Dubios de această dată, varianta finală a ceasului de perete este puțin diferită față de cum am anticipat la început, dar a ieșit bine.

Mecanismul de ceas antiorar a fost modificat și i-am pus un ax foarte lung de la mecanismul de perete mare, ca nu cumva limbile de ceas să se poticnească de scândurile de lemn.

Am ales un model de limbi mai antichizat mai simplu, le-am tăiat, vopsit și montat.

Cam aceasta este povestea ceasului de perete șui – realizat din scânduri de lemnghel, tăiate, șlefuite, vopsite, șlefuite, vopsite, șlefuite, mutate, găurite, suprapuse, montate, demontate, arse, găurite, montate – împachetat, expediat, montat, client mulțumit, ceas așezat șui pe perete.

Specificații ceas perete dubios

Dimensiuni

50 x 60 cm

Materiale

scânduri stejar

Mecanism

mecanism silențios funcționează cu o baterie AA (inclusă)

Caracteristici

ceas perete șui antiorar

Garanție

2 ani

Preț

la cerere

Dacă dorești un ceas asemănător, personalizat după specificațiile tale, completează formularul următor

Cere o ofertă

Termeni generali

Be Clockwise este denumirea comerciala a S.C. SMART CLOCKS SRL, persoana juridica cu sediul in Sfântu Gheorghe, jud. Covasna, Aleea Zefirului nr. 1, bl.20, sc.F, ap.11, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul nr. J14/175/2017, avand CUI 37449638, numita in continuare SMART CLOCKS, ce are punct de lucru in Brașov, jud. Brașov, Str. Carpaților nr.60, incinta METROM.

Va rugam sa cititi acesti termeni si conditii cu atentie pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului. Utilizarea acestui site implica acceptarea tacita a termenilor si a conditiilor de utilizare prezentate mai jos, care reprezinta intelegerea (contractul) dintre parti.

In calitate de autor/ proprietar/ administrator al site-ului www.beclockwise.ro, SMART CLOCKS isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestuia, precum si Politica de confidentialitate, Termenii si conditiile de folosire, fara o notificare prealabila. Astfel, va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune pentru a verifica termenii si conditiile pe care ati agreat sa le respectati.
Drepturi de autor

Continutul site-ului www.beclockwise.ro este proprietatea SC SMART CLOCKS SRL.

SMART CLOCKS garanteaza utilizatorului acces limitat pe site-ul www.beclockwise.ro, in interes personal (efectuarea de comenzi online sau informare) si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei SMART CLOCKS fara acordul prealabil scris al acesteia.

Bazele de date, programe, elemente de grafica, sunt proprietatea SC SMART CLOCKS SRL, sau, dupa caz, a furnizorilor produselor oferite prin intermediul site-ului si este protejat de Legea nr. 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare.

Copierea, stocarea, modificarea partiala sau in intregime a site-ului este strict interzisa si se pedepseste conform legilor in vigoare privind protectia drepturilor de autor. In calitate de utilizator, dumneavoastra sunteti pe deplin acord cu cele mai sus mentionate.
Sesizări

In cazul in care observati ca am adus atingere in vreun fel asupra drepturilor de autor, produsele receptionate sunt contrafacute sau incalca drepturi la marca, va rugam sa ne comunicati acest lucru pe adresa de e-mail: contact@beclockwise.ro. SMART CLOCKS va raspunde sesizarii in maxim 2 zile lucratoare.
Securitatea datelor personale

Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, informatiile furnizate de dumneavoastra vor fi folosite de SMART CLOCKS exclusiv in scopul declarat al site-ului. Astfel, datele din formularul de comanda vor fi folosite numai pentru a va trimite confirmarea comenzilor, promotii, buletinele informative periodice (doar in masura in care sunteti de acord sa primiti acest gen de informatii) facturare si pentru livrarea comenzilor etc.

Nu sunteti obligat sa furnizati datele personale, insa refuzul face imposibila prelucrarea comenzii si derularea livrarii produselor. Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre echipa SMART CLOCKS.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. De asemenea, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale si sa solicitati stergerea datelor din baza noastra de date. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa catre SMART CLOCKS cu o cerere scrisa, datata si semnata. SMART CLOCKS SRL se obliga sa nu faca publice sau sa nu vanda bazele de date continand informatii referitoare la datele personale ale clientilor sai. In cazul in care se va pune problema utilizarii datelor dumneavoastra in scopul realizarii unor campanii, vi se va cere acordul explicit.

SMART CLOCKS nu trimite mesaje nesolicitate clientilor sai. Orice mesaj periodic trimis contine datele noastre de identificare, precum si o procedura valida de renuntare la subscriere.
Politica de confidențialitate

Va invitam sa accesati, de asemenea, pagina Politica de confidentialitate care se aplica, vizitei dumneavoastra pe pagina noastra web.
Garanția produselor

Produsele comercializate de SMART CLOCKS nu sunt contrafacute.

Fiecare produs comercializat este realizat la comandă, dupa specificatiile clientului (marimea, culoarea, materialul ales) nefiind produse in serie si neexistand stoc al produselor.

SMART CLOCKS garanteaza integritatea produselor comandate de pe site pe timpul transportului, pana in momentul livrarii.

Produsele comercializate sunt insotite de certificat de garantie comerciala valabila pentru perioada specificata pe site pentru fiecare produs, acolo unde aceasta se aplica. Pretul si riscul transportului intra in obligatia cumparatorului.

Toate produsele comercializate pe site-ul www.beclockwise.ro beneficiaza de garantia legala de conformitate, care este de 36 luni in cazul produselor de folosinta indelungata.
Obligațiile de înregistrare ale utilizatorului

In vederea utilizarii serviciului, sunteti de acord sa furnizati informatii adevarate, corecte, actuale si complete despre dumneavoastra.
Plata și livrarea produselor

Acest magazin online este destinat exclusiv livrarii de produse catre clienti persoane juridice, persoane fizice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau intreprinderi familiale, numai la adrese de pe teritoriul Romaniei. In momentul livrarii, o persoana cu varsta de minim 18 ani, reprezentand persoana fizica sau juridica, va semna pentru toate produsele expediate.

Orice comanda va fi livrata in limita stocului disponibil, cu conditia ca aceasta sa fi fost confirmata de catre SMART CLOCKS. Termenul de livrare a produselor – in aproximativ 48 ore din momentul receptionarii comenzii, prin curier, in zilele lucratoare sau in 48-72 ore, prin reteaua de distributie Sameday, DPD sau Fan Courier (in celelalte localitati din tara). Stabilirea curierului cu care se expediaza fiecare comanda se face de catre SMART CLOCKS SRL. In ziua de duminica nu se fac livrari. In anumite cazuri, in functie de disponibilitatea produselor, timpul de livrare se poate prelungi cu acordul clientului.

De asemenea, puteti ridica produsele de la sediul nostru, dupa ce ati primit confirmarea din partea SMART CLOCKS.

Daca preferati o alta firma de curierat, va rugam sa ne comunicati atunci cand lansati comanda! Produsele va vor fi livrate cu conditia ca acestea sa fie achitate in avans (virament bancar/ card).

Plata produselor comandate prin SMART CLOCKS se poate face astfel: in numerar la livrare/ridicare de la sediul SMART CLOCKS, prin ordin de plata/transfer bancar in avans sau plata cu cardul online.

Plata in numerar* se face la livrare, in lei, la valoarea din momentul confirmarii comenzii, catre comisionarul care efectueaza livrarea.

Plata prin ordin de plata se face in baza facturii proforme, emisa la finalizarea unei comenzi. Produsele se vor expedia numai dupa ce se face dovada platii catre SMART CLOCKS.

Daca optati pentru plata online cu cardul bancar, procesarea datelor de pe cardul dumneavoastra se face prin intermediul operatorului de plăți, iar SMART CLOCKS nu solicita si nu stocheaza nici un fel de detalii referitoare la cardul pe care il detineti.
Returnarea produselor achiziționate la distanță

Conform O.U.G. 34/2014, consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile calendaristice pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere pentru produsele care nu sunt realizate la comandă. Exemplu: mecanisme de ceas, limbi de ceas care nu sunt realizate la comandă.

Pentru informatii complete privind returnarea unui produs, va rugam sa consultati sectiunea Politica de retur.
Conciliere

In cazul in care aveti o nemultumire in legatura cu produsele sau serviciile oferite de SMART CLOCKS, va rugam sa ne adresati un e-mail pe adresa: contact@beclockwise.ro. Orice conflict aparut intre clienti si companie se incearca a fi rezolvat pe cale amiabila, prin intelegere intre cele doua parti. In cazul in care conflictul nu s-a solutionat pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane, conform legislatiei in vigoare.
Alți termeni

Acesti termeni si conditii reprezinta intregul acord dintre dumneavoastra si SMART CLOCKS pentru utilizarea acestui site.

SMART CLOCKS verifica periodic exactitatea informatiilor de pe site, dar nu ofera nicio garantie, expresa sau implicita, statutara sau de alta natura, privind continutul si disponibilitatea site-ului.

In cazul unei erori umane prin care pretul unui produs a fost introdus gresit in magazinul nostru online, nu suntem obligati sa furnizam respectivul produs la pretul gresit si va vom comunica acest lucru inainte de a livra comanda. In aceasta situatie, va vom transmite noul pret al produsului, iar dumneavoastra veti decide daca doriti sau nu sa achizitionati produsul la pretul corect.

Fotografiile produselor afisate pe site au caracter informativ. Produsele comercializate de SMART CLOCKS, ceasurile de perete și ceasurile de birou, sunt realizate la comandă după specificațiile utilizatorului. Acestea pot contine accesorii neincluse in pachete, iar pretul sau unele specificatii pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot exista erori de operare.
Shopping Cart
Scroll to Top
Scroll to Top