Vergea cu disc pentru mecanismul pendulă

55,00 lei62,00 lei

Poți construi un ceas cu notă distinsă dacă decizi că vrei să îi atașezi o pendulă.

Avem și oferim două dimensiuni de vergea cu disc pentru mecanismele pendulă.

Sunt din alamă, elegante, iar ceasul tău va deveni un obiect decorativ dinamic.

SKU: Nu se aplică Categorie:
Plătești în siguranță

Descriere

Pendula este formată dintr-o tijă lungă care vine montată la brațul mobil al mecanismului ce îi dă o mișcare de oscilație. La capătul tijei, denumită și vergea, vine montat discul sau greutatea metalică.

La ceasurile mecanice cu pendulă, denumite popular și simplu “pendule”, aceasta avea rolul de a regula mersul ceasornicului. Acestea au devenit foarte populare și utilizate pentru acuratețea lor începând cu sfârșitul secolului al 17-lea. Invenția îi este atribuită lui Christian Huygens, după o idee a lui Galile Galilei.

În zilele noastre majoritatea ceasurilor cu limbi indicatoare funcționează pe baza unui mecanism cuartz și sunt printre cele mai exacte și totodată ieftine. Pendula și-a pierdut rostul de a ajuta ceasul să indice ora cât mai corect. Acum, la ceasurile moderne sunt folosite în scop decorativ.

Cele două modele de pendulă oferite diferă prin dimensiuni. Ambele componente, tija și discul sunt realizate din alamă, ușor periată.

Primul model de pendulă are tija lungă de 380 mm iar diametrul discului de 80 mm iar al doilea model, măsoară 600 mm și are un disc de 70 mm.

Dacă ai nevoie de o vergea mai scurtă, aceasta se poate tăia.

Discul poate glisa pe lungimea tijei-vergea și astfel poți imprima o cadență, mai lentă sau mai rapidă, legănatului pendulei.

Recenzii (0)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

Shopping Cart
detaliu vergea tijaVergea cu disc pentru mecanismul pendulă
55,00 lei62,00 leiSelectează opțiunile
Scroll to Top
Scroll to Top